26. REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT (»PASTI MLADOSTNIŠTVA«)
 
18. marca 2016 je okoli sto parlamentarcev iz 35 osnovnih šol iz regije razpravljalo o pasteh mladostništva. Tudi letos je Zveza prijateljev mladine Maribor izvrstno poskrbela za organizacijo srečanja.
Našo šolo so predstavljali Blaž Režonja (9. a), Gašper Cvetič in Andraž Oblonšek Košica (oba 9. b). Mladi so v uvodu podali razmišljanja prenesena iz svojih matičnih šol, nato pa so v skupinah (delavnicah) debatirali o različnih temah, ki se dotikajo pasti mladostništva (pasti potrošništva, pasti zasvojenosti, socialna omrežja, alkohol in droge, vpliv družbe na mladostnika, kako prepoznavati pasti in se jim izogniti). Problemi, ki mlade prav tako skrbijo so: moč socialnih omrežij, komunikacija med vrstniki, apatičnost med mladimi, poslušati – slišati, komunikacija med vrstniki, odrasli mej ne postavljajo jasno, da bi si znali bolje organizirati čas … Spraševali so se o delovnih in učnih navadah, o proaktivnosti in pasivnosti, Svoje sklepe, predloge, vprašanja bodo predstavili na nacionalnem otroškem, ki bo 11. 4. 2016 v Ljubljani.
Med stotimi predstavniki so mladi izbrali 5 predstavnikov, med njimi je tudi naš učenec Blaž Režonja, ki bodo regijo predstavljali na državnem nivoju.