Planinski krožek

RAZREDI: od 2. do 9.

OPIS: Planinci tudi v prihodnjem šolskem letu ne bomo mirovali. Tako kot v prejšnjih letih bomo tudi v letošnjem letu organizirali izlete, ki bodo potekali v vseh letnih časih in so primerni za mlajše in  starejše učence.

V planinski krožek vabiva vse učence od 2. do  9. razreda, ki imajo radi gibanje v naravi, spoznavanje naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije in veselo druženje s prijatelji. Že tradicionalno bova v septembru organizirali  izlet za učence 2. in 3. VIO tokrat v Logarsko dolino in na Okrešelj, v mesecu aprilu bomo ponovno osvajali enega od zahtevnejših vrhov  in v maju bomo že imeli priprave na poletni planinski tabor. Za mlajše učence sva pripravili  pohode v bližnjo in daljno okolico Maribora. Sodelovali bomo s Planinskim društvom Maribor Matica, ki nam s svojimi vodniki pomaga organizirati izlete, srečanje planinskih skupin iz drugih osnovnih šol in poletni planinski tabor v mesecu juliju.

Še nekaj misli učenke Sare Špolar (7.c) po izletu na Donačko goro (6. 5. 2017): »Po enourni vožnji nam je planinski vodnik predstavil Donačko goro in nam zastavil nekaj vprašanj. Nato smo se odpravili na pot. Hodili smo 2 uri. Naša pot je večinoma potekala skozi gozd, majhen delček pa tudi po cesti. Najbolj mi je bil všeč zadnji del poti, ko smo plezali po skalah. Ko smo prišli na vrh, smo takoj zagledali kip v obliki križa. Nato smo se posedli in pojedli svojo malico in se po polurnem postanku veseli odpravili dolino…

Še več takšnih podobnih doživetij  čaka učence tudi na drugih naših izletih, zato vabljeni, da se nam pridružite.

Mentorici: Urška in Nataša Kosi

Prilagodi izgled strani
Odjava šolske prehrane